DE LECHER ANTENNE

Ik heb deze scholing van de lecher antenne gevolgd omdat ik hier een goed gevoel en een meerwaarde heb bij het behandelen van paarden en honden naast de osteopathie.
Deze cursus heb ik gevolgd bij de healthcare- academy Den Hoek.

De Lecher-antenne is een meetinstument waarmee o.a. Vitaliteit van weefsels en organen kan worden gemeten . We kunnen met de Lecher-antenne exact bepalen wat de mate van gezondheid of pathologie van een orgaan of weefsel is. Ook kan de Lecher-antenne een bevestiging geven over de doeltreffendheid van bepaalde medicatie/ supplementen en de mate van werkzaamheid voorspellen. Dit maakt de Lecher-antenne een zeer waardevol instrument binnen de holistische (dier) geneeskunde en therapie├źn zoals acupunctuur, osteopathie enz .

Oorsprong van de Lecher-antenne.

De Lecher-antenne is vernoemd naar de Oostenrijkse natuurkundige Ernst Lecher (1856- 1926) die in 1890 voor het eerst de golflengtes en frequenties onderzocht van elektromagnetische straling, dankzij de zogenoemde parallelle draden van Lecher. Dit kon hij pas doen, nadat Hertz deze Straling ontdekt had. Hij was de naamgever van het Ernst Lecherinstituut het tegenwoordig Max Plankck instituut.

De antenne zelf is net na de tweede wereldoorlog ontworpen door de Duitse natuurkundige Reinhard Schneider ( 1925-2001) . De Lecher-antenne bestaat uit een langwerpig plaatje epoxy, waarop 2 evenwijdige koperen draden (lecherleiding) zijn bevestigd. De antenne is voorzien van een maatverdeling en een schuifje waarmee verschillende golflengtes/ frequenties kunnen worden ingesteld. De ingestelde meetwaarde op de lecherantenne noemen we greeplengte.
Aan het kunststof plaatje zijn twee holle handgrepen bevestigd, in een van deze handgrepen bevindt zich een magneetstaafje. Doordat het magneetstaafje op twee manieren in het handvat geschoven kan worden is het mogelijk om zowel positieve als negatieve energie te meten (ook wel linksdraaiend en rechtsdraaiend, mannelijk of vrouwelijk of yin en yang genoemd). Door het meten met de Lecher-antenne is het mogelijk om in een korte tijd informatie in te winnen over de energetische toestand van mens en dier, een woning of een verblijf (zoals een stal).