WAT IK DOE

Acupressuur

Met acupressuur werk je voornamelijk met de energie banen op het energetiesveld  de tcm methode en de drukpunten die daarbij horen. Door middel van de drukpunten herstel je de energie toevoer naar het paard waardoor je ook invloed uitoefent  zowel op de spieren maar ook de organen en de geestelijke gesteldheid van het paard.

Deze combinatie Instructeur , masseur en acupressuur kunnen een paard maar ook de ruiter meer inzicht geven in hun rijden maar ook juist inzicht krijgen hoe het is met hun paard. Zodat er weer een goede balans is tussen paard en ruiter.

Vaak komt het voor dat je naar een paard komt kijken als deze al iets mankeert wat dan toch weer meer behandelingen nodig heeft.

Doormiddel van de sportmassage en de acupressuur kun je juist heel goed het paard in goede conditie houden en in de juiste balans om  de blessures te voorkomen .

Voorkomen is nog altijd  beter dan genezen .

Intergratieve sportmassage

Dit houdt in dat je het paard spiertechnisch soepel maakt met daarbij de bewegingen die een been of schouder maakt weer makkelijk de juiste beweging kan maken.

Het doel van deze massage is dan ook het behoudt van een soepel en fijn bewegend paard zonder belemmeringen van zijn lichamelijk gestel.

Shiathu Massage:

Tijdens de opleiding voor acupressuur  is er ook aandacht besteed aan de massage die inwerkt op het energetiche veld  . Deze massage trekt als het ware de energie banen uit elkaar zodat deze ook weer beter gaan werken zonder daarbij de drukpunten te gebruiken. Deze behandeling werkt heel goed bij een paard wat druk is of zenuwachtig het werkt zeer rustgevend en ontspannend.

Naast de acupressuur en massage heb ik de cursus Connectie-Sensor gedaan bij De Healthcare Academy in De Bilt. De Connectiesensor gebruik ik om extra metingen van energie te kunnen doen.Dit als aanvulling voor een gezonder lichaam en geest van een individu.

connectiesensor:

De connectiesensor helpt bij het doormeten en/of testen van de energie van een individu over de gezondheid van mens en dier. Deze metingen vinden plaats op het fysiek,energetisch(acupressuur), emotioneel/spiritueel vlak van mens en dier.